Valná hromada

Valná hromada spolku Zachovalý kraj se sešla 31. května 2023 v nadějkovském kině.

Schválila

  • výroční zprávu za období 2020-2022
  • nové stanovy spolku
  • nové členy spolku
  • změnu formy členství v Platformě proti úložišti: vzhledem k tomu, že Nadějkovsko a Jistebnicko není na seznamu lokalit, bezprostředně ohrožených úložištěm, spolek se stane členem-podporovatelem Platformy

Zvolila

  • za předsedkyni spolku Olgu Černou (předseda spolku je volen na jeden rok)

Diskutovala

  • o aktuálních úkolech pro letošní rok a dalších plánech spolku: patří mezi ně péče o cesty a stezky Nadějkovska, výsadby alejí, pokračování besed v Čajovně Na stezce a spolupráce s dalšími místními spolky, které mají podobné cíle a hodnoty

Výroční zpráva 2020-2022
Informace o činnosti a hospodaření spolku za uplynulé tři roky.

Stanovy spolku Zachovalý kraj
Nové stanovy, které reagují na aktuální situaci, kdy Nadějkovsko a Jistebnicko není na seznamu lokalit, bezprostředně ohrožených úložištěm. Umožňují členům rozhodnout se, jestli zůstanu spíše pasivnějším příznivcem spolku nebo se stanou aktivním členem s hlasovacím právem (aktivní členství je podmíněno zaplacením členského příspěvku 50 Kč ročně a souhlasem valné hromady). Rozhodnutí je možné sdělit předsedkyni spolku osobně nebo pomocí formuláře.
Místo pětičlenné rady je nyní statutárním zástupcem spolku jeho předseda, resp. předsedkyně, a přibyla možnost hlasování bez osobní účasti na valné hromadě – „per rolam“.

Zápis z valné hromady 31. května 2023

Příspěvek byl publikován v rubrice Spolek a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.