Čajovna: Nový Zéland

Na další besedě v Čajovně Na stezce se téměř po deseti letech znova setkáme s Martinou Břeňovou. V letech 2012 a 2013 vedla Martina komunitní setkání, na kterých jsme v Nadějkově plánovali novou podobu farské zahrady a náměstí. V sobotu 10. června nám bude vyprávět o Novém Zélandu – nejmodřejších jezerech a nekonečných pastvinách, ale i o inspiraci v paliativní péči a sociálním podnikání.
Beseda se koná jako vždy v nadějkovském kině
a začíná v 17 hodin.

Martina Břeňová: „Na Novém Zélandu žijí už čtyři generace našeho rodu. Vláďa, bratr mého dědy, založil naši kiwi rodinu v padesátých letech a jeho cesta od Berounky do malého města poblíž Aucklandu byla bolestná, dlouhá, ale i inspirativní a radostná. Severní část Severního ostrova a jeho rodné Křivoklátsko spojují podobně smíšené lesy, a dokonce ulice Amalin Drive, pojmenovaná podle místní části nad hradem Křivoklát. Vláďa ji ze stesku po své domovině založil a dostal navždy do místních novozélandských map. Nový Zéland je zemí, kde jsou hory, prales i oceán a kde je v lidech silně zakořeněna filantropie a komunitní pospolitost. A také zemí, kde je paliativní péče jednou z nejlepších na světě. Protože moje rodina pomohla postavit místní hospic a podporuje jeho fungování, mohla jsem poznat jeho práci zblízka a zapojit se i jako dobrovolník. A objevila jsem díky tomu lidi, kteří naplňují své poslání se stejnou poctivostí a vášní, jako například domácí hospic Jordán v Táboře.“

Událost na Facebooku
Další program Čajovny Na stezce

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Čajovny a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.