Čajovna a vycházka – květen

Na květnové besedě v Čajovně Na stezce se setkáme se zdravotní sestrou a autorkou knihy Břehy nejsou na dohled Jitkou Kosíkovou. Podělí se s námi o své zážitky nejen z mise Lékařů bez hranic, ale také z domácího hospice, který vede.

Jitka Kosíková

Jitka Kosíková studovala vysokou školu ošetřovatelství na Napier univerzitě v Edinburghu a management ve zdravotnictví na Univerzitě Karlově. Od roku 2011 vyjíždí na mise s Lékaři bez hranic (byla v Afghánistánu, v Jižním Súdánu, Bangladéši, Jordánsku a v Iráku). Na misi na záchranné lodi Bourbon
Argos ve Středozemním moři si vedla deníkové záznamy, na základě kterých, společně s novinářem Markem Uhlířem, sepsali knihu Břehy nejsou na dohled. Vzpomínky na misi uprostřed humanitární krize střídají postřehy z práce v pediatrickém týmu mobilního hospice Cesta domů a pasáže z osobního života. Od roku 2020 vede
domácí hospic v Poličce.

Beseda se koná jako obvykle první sobotu v měsíci – 6. května od 17 hodin v nadějkovském kině.
Událost na Facebooku

Před čajovnou se vydáme na Homole, k lavičce, kterou bychom chtěli symbolicky věnovat nadějkovskému lékaři MUDr. Janu Blabolovi. Sraz v 15 hodin na náměstí.
Událost na Facebooku

Další program Čajovny Na stezce

Příspěvek byl publikován v rubrice Čajovny a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.