Den proti úložišti 2018

V sobotu 21. dubna 2018 lidé v lokalitách už počtvrté společně protestovali proti způsobu, jakým stát vybírá místo pro úložiště radioaktivních odpadů. Celkem se akcí zúčastnilo asi 1650 lidí.

U nás se Den proti úložišti začal v Makově „jadrným“ piknikem na návsi pod sakurou. Pro děti byla připravena soutěž v kreslení křídou na chodník O nejkrásnější Živý strom, pro dospělé interaktivní soutěž Co (ne)víte o úložišti?, pro všechny opékání buřtů a spálení Urany. Po pěším pochodu do Padařova pog¨kračoval program promítáním filmu Síla změny (http://powertochange-film.com/) a besedou o energetice i aktuální situaci kolem úložiště. Na besedu přijel sekretář Platformy proti úložišti Edvard Sequens z českobudějovického sdružení Calla.

Akci pořádaly osadní výbory Makov a Padařov za podpory Města Jistebnice, obcí Božetice a Nadějkov a spolku Zachovalý kraj, přišlo asi 80 lidí.

Ke stažení:
Plakát

Odkazy:
Zprávy o akci přinesl Táborský deník a týdeník Táborsko.
Přehled akcí na ostatních lokalitách najdete na stránkách Nechceme úložiště a Platforma proti úložišti.


<<<zpět na úvod

Příspěvek byl publikován v rubrice Úložiště a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.